Flottsbro

Linnéa i Ängsnässkolan vinner Flottsbros SkiPass-tävling

Vid sommarlovets början utlyste Flottsbro en tävling för alla skolbarn i Huddinge, att vara med och designa nästa säsongs SkiPass. Temat var ”din bild av vintern”. Vinnande bidrag kom från Linnéa Enström, 10 år. 

Varje år trycker Flottsbro upp tusentals exemplar av årets liftkort, eller SkiPass som det numera kallas. Inför säsongen 2013/14 kände Andreas Häggqvist, anläggningschef på Flottsbro, att det var dags att ta till ett nytt grepp. Flottsbro utlyste därför en tävling riktad till Huddinges skolbarn, och uppmanade dem att skicka in teckningar under temat ”din bild av vintern”. Vinnande motiv skulle få pryda nästa SkiPass.

- Vi ser detta som ett utmärkt sätt att engagera barn i Huddinge och det känns roligt att få glädja en hel klass med en generös vinst, säger Andreas Häggqvist och syftar till den heldag för hela klassen, inklusive transport, skidhyra och liftkort, som låg i potten.

Det bidrag som föll juryn i smaken kom från Linnéa Enström, som ritat glada snögubbar i skidbacken. Linnéa går i klass 4A i Ängsnässkolan och blev ordentligt överraskad när Andreas Häggqvist och Ulf Östman från Flottsbro kom in i klassrummet en vanlig tisdagmorgon och presenterade att just hennes bidrag vunnit tävlingen. Linnéa fick ta emot en stor presentcheck till hela klassens jubel.

- När jag ritade teckningen tänkte jag ”jag hoppas att jag vinner”, men sedan har jag inte tänkt så mycket på det. Det var i somras jag ritade den, så jag hade nästan glömt det, säger Linnéa.

Linnéa är en rutinerad snowboard- och skidåkare som har åkt sedan hon var 3,5 år.
- Jag lärde mig att åka på Flottsbro och åker där varje vinter, säger Linnéa, vars pappa tidigare jobbat som skidlärare.

Om Andreas Häggqvist får bestämma blir det en ny tävling nästa år igen.
- Det här känns som början på en ny tradition, säger han. Det är inte var dag man får leka jultomte!

Flottsbro öppnar för säsongen i december eller januari, beroende på väder, och det blir då premiär för årets SkiPass som kommer tryckas upp i ca 10.000 ex. 

 

2013-09-24 13:29

Facebook Twitter Youtube Google+ Instagram

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Slutför bokning