Flottsbro

Flottsbro-bloggen

Inför Downhill-premiären 14/5!

Andreas Tiljander 2016-04-29 11:34

Sportlovsextra

Det är kontraster mellan Stockholm och närliggande Flottsbro i Huddinge för tillfället. Den lätt värmande vårsolen som nått oss i stan följer med till backarna, men inget annat är sig likt. Du möts av ett vinterlandskap där hela anläggningen är öppen med sina 5 backar. Det är perfekta förutsättningar. Solen är på väg upp bakom stora backen, samtidigt som det strömmar till gäster. Det är över en meter snö i backarna samt fina hopp i parken.

Hur är det möjligt att ha så fina förutsättningar efter plusgraderna?
– Vi har haft en gnutta tur, men framför allt arbetat hårt under de perioder vi har haft minusgrader. Dels under köldknäppen efter jul, men även nu på sistone då nätterna bjuder på kyla. Den snö som kanonerna producerar tål värme och sol på ett helt annat sätt än natursnö. Det känns mycket roligt att erbjuda sportlovsfirarna i Stockholm en topptrimmad anläggning. Det är nästan galet bra förutsättningar och det är första gången sedan 2012 vi hela har anläggningen öppen, säger en nöjd Andreas Häggqvist, anläggningschef på Flottsbro.

Gladast av alla är nog debutanterna i backarna. De håller till borta barnbacken med sin knapplift och knattebacken bredvid. Det är en lagom kö till liften där barnen och föräldrarna får hjälp med liften om så behövs.

Ivrigast var nog Cornelis Dielemans, fyra år och på besök för första gången tillsammans med faster Jennie.

– Först fick jag åka högt upp i backen, det var lite läskigt, men det kom en kille som lärde mig bromsa. Nu kan jag åka jätte, jätte snabbt och, och bromsa när jag vill, det är superkul, säger en andfådd Cornelis, innan han och faster gör sig redo för nästa åk.

Cornelis Dielemans, 4 år

 

 

 

 

Mamma Elinor hjälper dottern Lina med de gröna  banden som får de minsta att åka nedför den populära knattebacken på ett säkert sätt. Brorsan Pontus vill hellre upp i backan än att vara med på bild!

 

Det kan gå fort ändå. Fabian 18 år åkte själv för första gången idag och vurpade.

Han fick ont i knät, men Daniel och de andra i personalen var snabbt på plats och tog hand om Fabian som ficka åka skoter till sjukstugan för omplåstring. Allt gick fint och efter lite varmt att dricka vinkade Fabian att allt var ok!  

 

 

 

 

I stora backen hjälper lifttvärd James till med 4-stolsliften.
– De flesta klarar det bra själva, men vi finns alltid på plats, berättar James. Vi är två som arbetar och idag har en av kollegorna tagit ledigt för att kunna njuta av den bästa anläggning vi sett på flera år, säger James som uppmanar alla att ta sig till backarna. De är i bästa skick och när vi dessutom bjuds på sol och någon minusgrad kan det inte bli bättre, säger han när gästerna susar upp i liften!

 

När klockan börjar närma sig 12 är det många stora och små som blivit hungriga. Man nås av doften när grillarna tänds. På Flottsbro finns möjlighet att grilla, ta med egen matsäck uppe vid värdshuset eller bara ta en kopp rykande varm choklad och en macka borta vid barnbacken där småttingarna vilar innan nästa åk.

 

Åsa från Huddinge är på besök med hela familjen och gläds över att just Huddinge kan stoltsera med Stockholms bästa skidanläggning.

Hon är i full färd med att göra iordning grillen nere vid sjön.

– När jag frågar ungarna vad de vill ha, säger de alltid grillkorv. Det är lätt att göra i ordning grillen och vill jag ha hjälp säger jag bara till personalen.

Jag ser vårsolen över Albysjön som värmer vid grillen och precis bakom oss har vi härliga vinterbackar, säger Åsa med ett leende. Det är en fin dag, berättar hon, samtidigt som barnen undrar när första grillkorven är klar!

 

 

 

 

 

 

Inne i värdshuset råder det ingen tvekan om vad som är populärast – Taco & Pannkaks-buffén! Det stimmas och stojas bland barnen, men alla får plats och att man får hämta flera gånger går verkligen hem.

– Det är fullt ös och vi lagar tacos och pannkakor för fulla muggar, berättar Mattias Olsson, ägare av Flottsbro Värdshus. Vi hoppas kunna köra på några veckor till om den gode Kung Bore besöker oss på nätterna!

 

 
Det känns mycket roligt att erbjuda sportlovsfirarna i Stockholm en topptrimmad anläggning. Det är nästan galet bra förutsättningar och det är första gången sedan 2012 vi har hela anläggningen öppen, säger en nöjd Andreas Häggqvist, anläggningschef på Flottsbro.

 

När undertecknad går upp för backen mot receptionen syns stuggäster njuta av solen på sina terrasser. Det hörs kvitter från Flottsbroravinens naturreservat och kombinationen av vinter och vår är magisk.

– Det är ett stort tryck på boende nästan hela året om, men självklart är sportlovsveckan väldigt populär, säger Helene i receptionen. Vilken tur vi har haft. Sol och minusgrader. Vi kunde inte önskat oss ett bättre sportlov, berättar Helene.

Jag är både glad och upprymd efter timmarna på Flottsbro. När barmarken och träden susar förbi vindrutan, på väg in mot Stockholm, känner jag för att åka tillbaka. Nästa gång är det en annan sorts åkning nedför backarna. Flottsbro Downhill Cars väntar ivrigt att ta vid när våren smält snön.

För Flottsbro-bloggen

Andreas Tiljander 2016-03-01 16:31
Facebook Twitter Youtube Google+ Instagram

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Slutför bokning